Tender.Angus

Konyhaművészet a mindennapokban.

Csokoládé Soufflé :)

2018. augusztus 30. 17:41 - Tolnai Attila

Sziasztok, 

A mai nap számomra különleges, egy születésnapra sütöttem meglepetés jelleggel.  
Ennek fényében egy régi vizsgamunkámat vettem elő még a főiskolai évekből. 
Egy különleges süteményt, a Francia Csokoládé Soufflé-t. 

Nehéz hibátlanra elkészíteni, de segítek. 
Egyszerűen tartsd be, amit leírok és remek végeredményt fogsz kapni :)

Lássuk a receptet: 

  • 200 g étcsoki (60-70%)
  • 12 tojás sárgája
  • 9 tojás fehérje
  • 240 g liszt
  • 240 g cukor
  • 20 g sütőpor
  • 10 g vaj (rama margarin pl)

Szétválasztom a tojást  fehérjére és sárgájára és egy-egy tálba teszem. 
Tojás sárgáját cukorral kikeverem.

Tojás fehérjét kevés sóval felverem kemény habbá.

Csokit gőz felett kevés vajjal felolvasztom. TIPP: a csokoládéhoz adjunk egy csipet sót. Kiemeli az ízét!
A lisztet átszitálom és a sütőporral összekeverem, majd mindent lassan egybeforgatva egyneműsitek.
Széles, laza mozdulatokkal forgassuk a habszerű tésztát alulról kezdve. Vigyázzunk, ne nyomjuk szét a levegőbuborékokat a habban. ;)

A formákat kivajazzuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig sütjük.

FONTOS:

- A tojáshabot ne törjük össze, amikor kikeverjük a tésztát!
- Sütés közben véletlenül se nyissuk ki a sütőt! Ilyen esetben a megemelkedett soufflé összeeshet
- Fontos, hogy kiváló minőségű csokoládét használjunk, és lehetőleg friss tojást 
- Úgy időzítsük a sütést, hogy forrón, tálaljuk.

Tálaláshoz fagylaltot, gyümölcsöt vagy akár csokoládé öntetet is adhatunk :)

img_6440.JPG

img_6445.JPG


Remélem kipróbáljátok, 
Jó étvágyat hozzá :) 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tender-angus.blog.hu/api/trackback/id/tr1914212399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása