Tender.Angus

Konyhaművészet a mindennapokban.

Házi Ketchup és Házi "KFC" :)

2018. szeptember 13. 17:56 - Tolnai Attila

Sziasztok, 

Mára kettő különlegesebb receptet hoztam nektek. 
Az elkészítésük egyszerű és szerintem a háztáji verziónál nincs jobb. 
Főleg, ha azt nézzük, hogy nincs benne 2 kg cukor és 2 kg ízfokozó :D

Kezdjünk is neki ;)

Házi Ketchup receptem:

  • 2 kg (lehetőleg) Magyar paradicsom, de ha nincs szezonja az olasz paradicsomot javaslom. 
  • 6-8 nagyobb bazsalikom levél
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)

A paradicsomot mossuk meg, vágjuk negyedekre majd csumázzuk ki. 
Tegyük egy nagyobb lábosba és kezdjük el pirítani. Sózzuk, borsozzuk. 
Amikor elkezd levet engedni, öntsünk rá ~ 1-2 dl vizet, keverjük át és fedjük le. 

Körülbelül 15 percig hagyjuk így főni, azután tegyük bele egészben a megmosott friss bazsalikom leveleket. 
(ha nincs használhatunk szárított fűszert is, de a frissnél nincs jobb)
Egy botmixer segítségével turmixoljuk le a paradicsomot, keverjük át és kóstoljuk meg.
Ha kell fűszerezzünk utána. Só, bors, bazsalikom és esetleg valamilyen édesítő segítségével.
(cukor,méz,folyékony édesítő)



Fedő alatt forraljuk még egy ~5 percet, majd tegyük félre és lefedve hagyjuk kihűlni. 
Befőttes üvegbe, vagy csatos üvegbe eltéve sokáig eláll a hűtőszekrényben. :)
Ui. Pizzaalapnak is használhatjuk :)

img_6492.JPG
Házi "KFC" 

Lássuk a receptet:

- Fogjunk ~1-2 kg csontozott csirke mellet (csirkeszárny vagy csirkecombbal is kiváló ;) )
- Készítsük elő a fűszereket:  só, bors, zeller, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerpaprika 
(szárított, porított verzióban megvásárolhatóak. A kész fűszer keverékekben ízfokozó található, ezért én kerülöm őket)
- Készítsük elő a felvert tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát

A csirkehúst mossuk és tisztítsuk meg, majd ízlés szerint vágjuk fel csíkokra.
A fűszerekből készítsünk keveréket. Próbáljuk ki először a mindenből 1 teáskanál arányt. Keverjük ki és kóstoljuk meg. Ízlés szerint tegyünk még bele a fent említett fűszerekből. Csak bátran ;)
Fűszerezzük a csirkehúst, majd panírozzuk be.
(Liszt, tojás, zsemlemorzsa a sorrend :) ) 
Ha a panírozás kész, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a husikat; majd 200'C-ra előmelegített sütőben süssük készre ~30-40 perc alatt. Félidőnél forgassuk át, hogy mind a két oldala aranybarnára piruljon. 
Ha olajban szeretünk sütni, akkor előmelegített növényi olajban süssük aranybarnára a csirke falatokat. 
Sütés után ebben az esetben, ne felejtsük el lecsöpögtetni az olajat róluk. 


img_6522.JPG

Tálaláshoz a házi ketchup kiváló párosítás :)
img_6533.JPG

Jó étvágyat hozzá! 
Sziasztok :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tender-angus.blog.hu/api/trackback/id/tr3614238645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása