Tender.Angus

Konyhaművészet a mindennapokban.

A Hétvégi utalás - A második meglepetés :) Bogrács pörkölt :)

2018. augusztus 14. 20:52 - Tolnai Attila

Bográcsban készült, marha pörkölt.

Az előző bejegyzésemben a pörkölt alap volt a megfejtés.
(Lecsó alap, fűszernek pedig só, fűszerpaprika, őrölt kömény)

Egy hétvégi összejövetel megkoronázása egy finom bogrács étel elkészítése és elfogyasztása lehet szeretteink körében. :) 
Nem csak a közös étkezésnek, hanem az előkészületeknek, a főzésnek is megvan a csapatépítő ereje.
Próbáljátok ki ;)

A közös étkezés mindig is kapcsolatteremtő erejű, ezen a hétvégén sem történt ez másképp.
Igaz, ez a csapatépítő összejövetelekre is. 

Lássuk a hozzávalókat:

  • 3200 g marhalábszár
  • 700 g vöröshagyma
  • 400 g paradicsom
  • 400 g tv paprika vagy zöld paprika
  • 200 g zsír (a legjobb, ha egy 100-200 g szalonnát pirítunk zsírjára ;) )
  • 60 g só (ízlés szerint)
  • 5-10 g őrölt bors (ízlés szerint)
  • 4 g őrölt kömény
  • 60 g fűszerpaprika 
  • 40 g fokhagyma

Lássuk a receptet, ahogyan én szoktam elkészíteni: 

Hozzávalók az alapnak:

img_1949.jpg

img_1951.jpg
Zsírban, finomra (apróra) vágott vöröshagymát pirítunk, (szép aranybarna legyen), majd az apróra vágott paprikát és paradicsomot is hozzá adjuk és együtt pirítjuk, fonnyasszuk egy ideig. 

img_1952.jpg

Félrevesszük  a tűzről és megszórjuk a fűszerpaprikával. Jól átkeverjük, majd felöntjük vízzel. (~3-5 dl). Zsírjára pirítjuk. 

Miután zsírjára pirítottuk az alapot, hozzáadjuk az inaktól megtisztított, majd 2x2 cm-es kockára darabolt marhalábszárhúst. Jól átforgatjuk és pirítjuk egy rövid ideig. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymagot és zúzott fokhagymát adunk hozzá, gyakran kevergetve fedő alatt pároljuk. Az elpárolgó folyadékot vízzel pótoljuk. Többször zsírjára pirítjuk, felöntjük vízzel, míg megpuhul a hús. Az utolsó folyadékpótlást 5 dl jó minőségű vörösborral is végezhetjük, zamatosabb lesz az étel.

  • Arra figyeljünk, hogy ne nagy tűz mellett készüljön az étel
  • Jó minőségű alapanyagokat használjunk
  • Többször pirítsuk zsírjára a pörköltet, ugyanis ez adja az utánozhatatlan zamatát

Kínálhatjuk sós vízben főtt burgonyával, nokedlivel, vagy akár párolt rizzsel is. 
Egy jó minőségű pohár vörösbor is elkél egy ilyen étel mellé :)

img_2024.JPG

Remélem kipróbáljátok, jó étvágyat hozzá :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tender-angus.blog.hu/api/trackback/id/tr10014181533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása