Tender.Angus

Konyhaművészet a mindennapokban.

Rakott krumpli, ahogyan én szeretem :)

2018. szeptember 06. 08:00 - Tolnai Attila

Sziasztok, 

Mára egy egyszerű, de nagyszerű ételt hoztam nektek. 
Megmutatom, hogy én miként szoktam elkészíteni a rakott burgonyát :)
Igazából elég sokféleképpen lehet variálni azt, hogy mi kerül a tepsibe, de az alapok azok mindig ugyan azok. 

Lássuk a receptet: 

  • 1 kg burgonya
  • 200 g bacon
  • 330 g tejföl (közepes doboz)
  • 1 csomag mozzarella
  • 150 g trappista sajt
  • 100 g füstölt sajt
  • ízlés szerint só és őrölt fűszerpaprika

 

Az 1 kg burgonyát mossuk meg, majd tegyük fel főni egy lábosban.
Annyi vizet tegyünk a lábosba, amennyi a burgonyát ellepi. Tegyünk a vízbe egy teáskanál sót.
Forrástól számítva körülbelül 20 perc alatt készre fő a burgonya. 
Válasszuk ki a legnagyobbat, majd szúrjunk bele a közepéig egy kést. Ha puha, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az összes elkészült. 
Öntsük le róluk a vizet, hagyjuk egy pár percet hűlni, majd hámozzuk meg őket. 
Körülbelül 1 ujjnyi vastagra szeleteljük fel  a burgonyákat.

Válasszunk egy kisebb tepsit és kezdjük el összeállítani az ételt:

  • a tepsi aljára tegyünk egy réteg felszeletelt burgonyát,
  • arra mehet egy réteg szeletelt bacon,
  • utána a reszelt trappista, morzsolt mozzarella és a reszelt füstölt sajt,
  • ezután kanalazzunk rá egy adag tejföl, sózzuk és szórjuk meg fűszerpaprikával,

    41019844_2105101222857187_2534896930824126464_n.jpg
  • következő réteg ismét a burgonya, 
  • a sajtok, majd a tejföl; a tetejét fedjük be bacon-nal.


200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, majd addig süssük, míg a szalonna megpirul
img_6454.JPG
Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg reszelt sajttal.   Addig süssük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején :)

Tálaláskor friss bazsalikomot ajánlok, kiemeli a különböző sajtok ízét :)

img_6467.JPG
Jó étvágyat hozzá :)
Sziasztok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tender-angus.blog.hu/api/trackback/id/tr8914224505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása