Sziasztok,
Mára egy egyszerű, de nagyszerű ételt hoztam nektek.
Megmutatom, hogy én miként szoktam elkészíteni a rakott burgonyát :)
Igazából elég sokféleképpen lehet variálni azt, hogy mi kerül a tepsibe, de az alapok azok mindig ugyan azok.
Lássuk a receptet:
- 1 kg burgonya
- 200 g bacon
- 330 g tejföl (közepes doboz)
- 1 csomag mozzarella
- 150 g trappista sajt
- 100 g füstölt sajt
- ízlés szerint só és őrölt fűszerpaprika
Az 1 kg burgonyát mossuk meg, majd tegyük fel főni egy lábosban.
Annyi vizet tegyünk a lábosba, amennyi a burgonyát ellepi. Tegyünk a vízbe egy teáskanál sót.
Forrástól számítva körülbelül 20 perc alatt készre fő a burgonya.
Válasszuk ki a legnagyobbat, majd szúrjunk bele a közepéig egy kést. Ha puha, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az összes elkészült.
Öntsük le róluk a vizet, hagyjuk egy pár percet hűlni, majd hámozzuk meg őket.
Körülbelül 1 ujjnyi vastagra szeleteljük fel a burgonyákat.
Válasszunk egy kisebb tepsit és kezdjük el összeállítani az ételt:
- a tepsi aljára tegyünk egy réteg felszeletelt burgonyát,
- arra mehet egy réteg szeletelt bacon,
- utána a reszelt trappista, morzsolt mozzarella és a reszelt füstölt sajt,
- ezután kanalazzunk rá egy adag tejföl, sózzuk és szórjuk meg fűszerpaprikával,
- következő réteg ismét a burgonya,
- a sajtok, majd a tejföl; a tetejét fedjük be bacon-nal.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, majd addig süssük, míg a szalonna megpirul
Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg reszelt sajttal. Addig süssük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején :)
Tálaláskor friss bazsalikomot ajánlok, kiemeli a különböző sajtok ízét :)
Jó étvágyat hozzá :)
Sziasztok