Tender.Angus

Konyhaművészet a mindennapokban.

Kenyér- Áldás 1.

2018. november 13. 22:12 - Tolnai Attila

Sziasztok!

Mára az egyik gluténmentes kenyérreceptem hoztam el nektek.

A hozzávalók:

  • 40 dkg kukorica liszt
  • 10 dkg rizs liszt
  • 2 tk. só
  • 2 tk. szódabikarbóna (ez lazítja a tészta állagát)
  • ~ 16 evőkanál oliva olaj
  • ~ 5 dl langyos víz (illetve, amennyit a tészta felvesz)

Elkészítés: 

A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálba szitáljuk, majd összekeverjük.  Egy kis mélyedést formázunk a kezünkkel a lisztes keverékbe, mintha egy "mini vulkánt" készítenénk. Fokozatosan ebbe a mélyedésbe öntjük bele az olajat és a víz felét. Alaposan elkeverjük, majd amikor összeállt a tészta elkezdjük erősebben átdolgozni, dagasztani. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, és gyúrjuk a tésztát.
Gyúródeszkán dolgozzuk készre a kenyerünket.
Ha ügyesek vagyunk, akkor ez az egész folyamat körülbelül 10 percet vesz igénybe. (Jó kis edzés :D )

15 percet pihentessük a gyúródeszkán a kenyeret. Ezután...
Olajjal kikent őzgerinc formába tegyük a tésztát. 
Ha szeretnénk a tetejére szórhatunk szezámmagot például. Jól illik hozzá :)

180 fokra előmelegített sütőben süssük készre, körülbelül 20-30 perc alatt. 
Tűpróba itt is szükséges, ellenőrizzük a kenyerünk belsejét megsült e. 

 Amikor megsült borítsuk ki a formából és hagyjuk kihűlni.
img_8683.jpeg


Langyosan, vajjal, friss zöldségekkel igazán finom :)

img_8710.JPG

retek.JPG



Jó étvágyat hozzá :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tender-angus.blog.hu/api/trackback/id/tr10014370881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása