Tender.Angus

Konyhaművészet a mindennapokban.

Hamburger est :)

2018. augusztus 29. 20:32 - Tolnai Attila

Sziasztok,

 

Úgy gondolom sokunk másik nagy kedvenc étel csoportja, a szendvicsek világából érkező HAMBURGER :)
Rengeteg verziót lehet belőle készíteni. Kísérletezni szabad ;)
Nekem mára kettő klasszikus került terítékre. 
A buci most nem saját készítés, de ha találtunk egy jól bevált buci-t akkor vegyük meg nyugodtan. 
A praktikusság néha igen kifizetődő az idő függvényében. :)

Szóval az első verzió; nézzük át a lépéseket: 

Csirke-Burger

  • Bucit félbevágni, majd megpirítani (pirítós sütőben, grill rácson, sütőben; mindegyik verzióban picit másabb lesz az ízvilág)
  • Házi hambiszószt készíteni  (itt gyors és egyszerű: Ketchup, mustár, majonéz, só, bors, chili)
  • Zöldségek előkészítése, amit szeretnél a hambidban látni/enni :)
  • Csirkemell filé kisütése tetszőleges fűszerezéssel: Fűszerezzük a csirkemellett sóval, borssal és egy kis őrölt fokhagymával esetleg zöld fűszerrel. Ezután előmelegített serpenyőben, kevés olajon süssük készre a húst.  Folyamatos forgassuk (~1-2 percenként oldalanként). 

Köret elkészítése: jelenleg a steakburgonyát választottam. Ropogós, fűszeres...imádom :)

img_9125_1.jpg
Házi-Sajtburger

  •  Bucit félbevágni, majd megpirítani 
  • Házi hambiszószt készíteni
  • Zöldségek előkészítése
  • Sajt szeletelése (trappista, cheddar, füstölt, vagy amit szeretsz :)) 

Húspogácsa elkészítése, kisütése:

Szeretem, amikor a hamburger husi 2 féle húsból tevődik össze. A marha és a sertés darált húst szoktam keverni 70-30 arányban. :) Kicsit zaftosabb lesz a húspogácsa, ha ezt az arányt követed. 
230 g marha darált hús, 100 g sertés darált húst egy tálba teszel. Sóval, borssal, őrölt fűszerpaprikával (ez elhagyható, ha nem szereted) és pici bazsalikommal fűszerezed. Arányokat nem adok meg, hisz mindenkinek másképpen ízlik az étel. Tesztelj bátran :) 1 egész tojást ütök még a tálba, majd kézzel jól átdolgozom a darált húst. 
Miután ezzel megvagyok, 20 dkg méretű húsgombócokat kimérek. A felosztás után egy kicsi fazékkal ellapítom a húsgombócot, így szép egyenletes vastagságú húspogácsát kapok. 

Amit nem használunk fel, azt egy az egyben le is fagyaszthatjuk, így legközelebb már csak ki kell sütni a húst, nem kell ismét koszolni a konyhában. Nálam mindig van pár adag a fagyóban :)

img_0226.jpg
Előmelegített serpenyőben, kevés olajon,  ~30 másodperces forgatás mellett készre sütjük a húspogácsákat. Ha kész, akkor csöpögtessük le, majd állítsuk össze a hamburgerünket :) (ha köretnek sültkrumplit választunk, akkor a hús sütésével egyidőben készre süthetjük azt is)


 img_9129_1.jpgRemélem kipróbáljátok,
Jó étvágyat hozzá :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tender-angus.blog.hu/api/trackback/id/tr2714210759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása