Sziasztok :)
Mai napra talán gyermekkorunk nagy kedvencét hoztam.
Gyerekkorom óra nagyon szeretem, úgy érzem benne van minden, amit egy magyar száj kérhet.
Kifejezetten hazánkra jellemző és igen nagy múltra tekint vissza.
Igen, igen a Túrós csusza vagy túrós tészta.
Van, aki szalonnával, van, aki porcukorral és van, aki egyszerre mindkettővel szereti :)
Hozzávalók 2 fő részére:
- 200 g tészta
- 150 g túró
- 150 g tejföl
- 100 g szalonna
Ezt az ételt nagyon gyorsan el tudjuk készíteni. Körülbelül 15 perc alatt tudjuk is tálalni :)
Tészta: Forraljunk fel 1,5 l vizet egy evőkanál olajjal és egy teáskanál sóval.
Miután forr a víz, akkor tegyük bele a tésztát. ~10-12 perc alatt készre is fő.
Amikor a tészta kész (kóstoljuk meg és ha puha, akkor kész), akkor szűrjük le és hideg vízzel azonnal hűtsük le.
Ha megvan, akkor hagyjuk lecsöpögni a tésztaszűrőn.
Szalonna: Előmelegített serpenyőben a felkockázott szalonnát pirítsuk ropogósra. A szalonnát tegyük egy szűrőbe és csöpögtessük le. A zsírt tegyük el egy befőttes üvegbe. Később jól jöhet ;)
Összeállítás:
A tésztát öntsük egy nagy tálba, a túró és a szalonna felét öntsük a tésztára, valamint a tejfölt is.
Keverjük jól össze, utána tálalhatunk.
Tálaláskor a maradék túróból és szalonnából még tegyünk a tésztára :)
Gyors, szép és ízletes magyar étel.
Jó étvágyat hozzá,
Sziasztok :)