Sziasztok,
mint ígértem egy pár meglepetéssel készültem a hétvégére.
Az egyik ilyen meglepetés: egy kemencében készült pizza elkészítésének a bemutatása.
A kemence saját készítés, úgyszintén mint a pizza tészta, paradicsomos alap és a kész pizza természetesen.
A tészta és a paradicsomos alap ugyan az, mint a pizza 1. bejegyzésben. ;)
A különbség itt a sütőalkalmatosságban, és a pizza formájában van. Otthon általában téglalap alapú tepsiben készítettük el a pizzát. Ez most sem volt másképp a kemencében sem.
Lássunk is hozzá...
Első lépés:
Parázs készítése megfelelő fából. (itt száraz szőlővessző volt felhasználva egy kis fenyővel)
A tűz :)
Második lépésként elkészítjük a pizzatésztát, a paradicsomszószt, valamint a előkészítjük feltéteket, amiket a pizzára szeretnénk tenni. Tudjátok a parázsnak idő kell, pontosan úgy, mint egy kelt tésztának.
A tészta :)
A feltétek feltevése :)
A sütés :)
A tálalás :)
Remélem lesz alkalmatok legalább enni valahol egy kemencében sült pizzát, mert az íze fergeteges :)
A képen látható pizza teljesen az alapokat kapta: vékony tészta, házi paradicsomszósz, paradicsom szeletek, mozzarella sajt :) Húsmentes pizza, és isteni :)